FLASH bestaat één jaar. Wat is er in dit jaar gebeurd en wat gaat er nog komen?
We blikken terug op FLASH in het afgelopen jaar.

Wat is er gebeurd?
Vorig schooljaar was het eerste jaar van FLASH. Dit jaar hebben we gebruikt om in kaart te brengen wat er nu op school speelt op het gebied van eten en bewegen, wat leerlingen daarin zelf belangrijk vinden en wat er op school verbeterd zou kunnen worden.

Hoe hebben we dat gedaan?
Leerlingen hebben een vragenlijst ingevuld over hun eet- en beweeggedrag en de factoren die daarop van invloed zijn. Ook is hun lengte, middelomtrek en gewicht gemeten. Verder zijn leerlingen en docenten actief aan de slag gegaan met het project photovoice. In dit project maakten leerlingen foto’s van hun omgeving: op school maar ook daarbuiten.  Zo hebben ze laten zien wat zij belangrijk vinden en wat bepaalde keuzes juist moeilijk of makkelijk maakt. Door middel van  focusgroepen  met een deel van de leerlingen zijn we dieper in gegaan op deze onderwerpen.

Nu verder?
Dit schooljaar gaat iedere school aan de slag met doelen die de schoolcommunity zelf stelt. Bovendien wordt de gezonde schoolcommunity wordt verder uitgebreid, zodat ook docenten en ouders meer hierbij worden betrokken.

Binnenkort komen de schoolcoördinatoren van de scholen aan het woord, om te vertellen over wat er op hun school gebeurt. Houd deze website dus goed in de gaten!

Benieuwd wat FLASH op uw school doet?  Neem een kijkje op de pagina Informatie, of neem contact op met de schoolcoördinator binnen uw school.

Menu